Sådan beskytter du dit barn mod farlige folk på nettet

I en stadigt mere digitaliseret verden er det nærmest uundgåeligt, at forhindre dine børn i at bruge internettet. Alle forældre bør i denne forbindelse være opmærksomme på online personer, der forsøger at tage seksuel kontakt til mindreårige. Her er et par tommelfingerregler, så dit barn kan færdes sikkert på nettet.

Kommuniker med dit barn

Det absolut første du skal gøre er at tage en seriøs snak med dit barn, så du kan forklare at der faktisk findes folk på nettet med skadelige hensigter. Forklar at det ofte drejer sig om ældre folk, der udgiver sig som et barn eller teenager. Sørg for at dit barn forstår, at han/hun aldrig bør indlede en privat chat med en ukendt person, og bestemt aldrig aftaler et fysisk møde. Efter dette, så skal du sørge for regelmæssigt at spørge ind til dit barns oplevelser på nettet – selvfølgelig uden at det bliver alt for snagende.

Advar om at flirte på nettet

Netop i forbindelse med chatsamtaler, så er det rigtigt vigtigt at forklare dit barn om farerne ved at flirte online. At flirte på nettet er jo altid et spændende element for dit lidt ældre barn, og dette er på mange måder blevet en del af den moderne virkelighed. På trods af dette, så skal du dog gøre dit barn bevidst om, at han/hende aldrig må dele for mange personlige oplysninger, når der chattes. Og dette gælder dobbelt mht. billedmateriale – og især vovet billedmateriale; selv hvis der er tale om en person han/hun kender i forvejen. Og måske vigtigst af alt; vær sikker på at dit barn føler sig tryg ved at kunne stille spørgsmål eller fortælle dig om noget, der bekymrer han/hende på nettet. For flere oplysninger om andre relevante emner kan du læse disse nyheder. Hvis du holder dig opdateret, vil du have den bedst mulige chance for at beskytte dig selv og dine børn.

Skriv en kommentar