Til underviseren
www.rettentilmig.dk er et undervisningsmateriale, der sætter fokus på og lægger op til debat om unges egne rettigheder til deres seksualliv og seksualitet. Materialet er udviklet til brug på 7.-10. klassetrin og består af korte dokumentarfilm, et interaktivt spil og links om unges rettigheder til deres egen krop, seksualitet og privatliv. Materialet er udviklet i et samarbejde med Sex & Samfund og Red Barnet og kan anvendes i undervisningen i det obligatoriske emne, sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab, samt i fagene dansk, samfundsfag og kristendom.

I det interaktive spil er der tre levels, som man spiller efter hinanden. Hvis man f.eks. har set level 1, stopper spillet og starter det igen på et senere tidspunkt og derfor har brug for at springe til level 2, er der på forsiden af siden www.rettentilmig.dk to knapper i nederste højre side, hvor der er mulighed for komme direkte til level 2 - eller level 3, hvis man har set både level 1 og level 2. (Man skal dog være opmærksom på, at spillet ikke gemmer de optjente point fra de afviklede levels).
Tekniske krav
Da materialet indeholder en række film, kræver afspilningen en god og stabil internetforbindelse. På langt de fleste skoler vil det ikke være et problem at benytte materialet i undervisningen. Der skal desuden benyttes højtaler - eller høretelefoner til eleverne, hvis de arbejder enkeltvist. For at køre spillet skal computeren have installeret programmerne Java og Flash Player. Java er som regel installeret allerede på skolens computere, men begge programmer kan downloades og opgraderes gratis på internettet.
Find Flash Player her: Flash Player
Find Java her: Java
Det anbefales at anvende browseren Mozilla Firefox i stedet for Internet Explorer (og Safari til Mac-brugere), hvilket optimerer afspilningen af film og spil. Programmet er gratis og kan downloades gratis
Find Mozilla Firefox her: Firefox
Undervisningsvejledning
Der er udviklet en undervisningsvejledning til materialet, som beskriver de forskellige elementer på siden samt giver ideer og inspiration til, hvordan siden kan anvendes i skolens undervisning.
Hent vejledningen i PDF-format her: Til underviseren
Genstart